UE sau nU E?

Unul dintre principiile de baza ale Europei Unite este libera circulatie a  persoanelor.  Acest principiu  care a stat la baza constructiei Uniunii Europene acum 50 de ani este flagrant incalcat de catre Franta si Italia.  Mai vehementa e totusi Franta in perioada asta. Mai ales in urma recentelor emisiuni in care suntem parodiati si satirizati in fel si chip.

Franta este hotarata sa ne trimita inapoi la pachet etnicii rromi, aka tiganii. Cu alte cuvinte, Franta, membru fondator al Uniunii Europene (ca si Italia de altfel), incalca dreptul la libera circulatie a unor cetateni ai Uniunii Europene, pentru ca, ne place sau nu ne place, asta sunt si tiganii. Ca tiganii fac rele pe strazile Parisului nu e nicidecum un motiv de expulzare. Daca fac rele ii bagi la parnaie, nu ii expulzezi.

In mod normal, institutiile Uniunii Europene ar fi trebuit sa se autosesizeze in aceste cazuri de discriminare si de incalcare a dreptului la libera circulatie. Dar probabil si autosesizarea asta e  proportionala cu importanta  tarii respective in cadrul Uniunii Europene, iar regulile care stau la baza functionarii Uniunii  se aplica selectiv. Nu ne putem mandri din pacate cu niste oficiali care sa ne apere demnitatea in Europa. Nimeni nu da 2 euro pe noi.

9 Responses to UE sau nU E?

  1. Davout says:

    de-aia v au facut moneda de 2 euro..

  2. pele says:

    Nu cred ca Franta poate sa faca asa ceva. Sunt doar declaratii de presa.

  3. Pe scurt says:

    Daca nu ne protejeaza institutiile romanesti, de ce am spera ca o vor face altii?

  4. miguel says:

    sa fie finalul ue?

  5. albinutza says:

    eu nu inteleg de ce ni-i trimit noua pe rromi..sunt un popor nomad nu stiu cum numai noi avem probleme cu ei..sa-i trimita in india sau de unde vin ei

  6. acuvio says:

    Să sperăm că această construcţie va rezista, UE sau al “IV-lea Reich” cum o numeşte Domnul Dinu Patriciu 🙂
    Despre supuşii Regelui Cioabă şi Franţa permiteţi un link, este un funny photo retouch mai vechi, nu este link-ul paginii sau blogului
    http://acuvio.blogspot.com/2010/08/funny-photo-teodor-baconschi-prietenia.html
    Să auzim numai de bine!

  7. acuvio says:

    Mii de scuze, fără nicio intenţie, am greşit link-ul, una am scris şi alta a ieşit iar pe acest tip de blog văd că nu mai poţi să-ţi ştergi propriul comment, ca la blogspot.
    Încă odată scuze. Linkul corect:

Leave a comment