Datoriile lui Patriciu destabilizeaza sistemul bancar

Ca sa poata pune pe roate sau sa dezvolte majoritatea afacerilor lui de mai mult sau mai putin succes, Dinu Patriciu s-a imprumutat mult si bine, fara numar, fara numar, pe la diverse banci. Atat din tara cat si din strainatate. Vorbim aici de bani pentru grupul DP Holding (fost Rompetrol Holding), care are sediul in paradisul fiscal Elvetia si numara circa 250 de societati din domenii precum mass-media, imobiliare, bancar, energie, IT. Holdingul are aproximativ 10.000 de angajati, dintre care cei mai multi, peste 1000, apartin trustului de presa Adevarul. DP holding a beneficiat in ultimii ani de credite uriase din partea mai multor banci importante, credite ale caror scadente au  ajuns la termen de ceva timp. Doar ca platile intarzie. Iar acest fapt provoaca instabilitate in cadrul sistemului bancar de la noi, si asa subrezit de mult discutata criza. Pentru ca nu vorbim de sume mici, ci de ordinul zecilor de milioane de euro.

In Romania, cele mai cunoscute afaceri ale lui Patriciu sunt trustul de presa Adevarul si grupul retail Mercadia Holland BV, ce contine retelele de magazine Mic.ro si Macro (nume sub care au fost rebranduite magazinele de tip discount Minimax Discount), casele de pariuri Bet Cafe Arena si minireteaua de magazine cu produse ecologice Bio Good. Din pacate pentru Patriciu, niciuna din aceste afaceri nu merge bine. Chiar zilele acestea, o parte dintre furnizorii care ofera diverse produse si servicii in provincie pentru Mic.ro au venit la Bucuresti pentru a protesta in fata sediului Mercadia pentru faptul ca nu si-au mai primit banii de luni de zile. Si nu vorbim aici de o suma infima, ci de peste 100.000 de euro.

Umbla vorba prin targ ca rezolutiile de Anul Nou ale lui Patriciu, incoltit din toate partile de creditori, tin in principal de posibilitatea achitarii cat mai rapide a datoriilor, asta pentru a evita situatii jenante gen faliment si executare silita. Hai noroc si la mai mare.ro!

 

Advertisements

5 Responses to Datoriile lui Patriciu destabilizeaza sistemul bancar

 1. vlad tepes says:

  pai unde sunt banii de la kazmunai?

 2. Lora says:

  Cea mai tare plasa si-a luat-o cu mic.ro.

 3. pedro says:

  Patriciu – o sa intre in faliment.

 4. gretel says:

  Face si el ce stie…

 5. danutz srl says:

  vai de capul lui patriciu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: