Iesim in Herastrau sau la o plimbare pe Dunare?

E la moda zilele astea sa vorbesti despre reorganizarea administrativ-teritoriala. Ultimul subiect pe agenda tine de Bucuresti si de initiativa de a-l transforma in metropola. Zona Metropolitana s-ar dezvolta etapizat. Intai se vor comasa Bucuresti si Ilfov. Suprafata va fi de 2.800 de kmp, impartiti in 48 de unitati administrativ- teritoriale. Prelungirea Ghencea va deveni probabil zona ultracentrala. Apoi suprafata va creste treptat, pana in 2016, cand s-ar ajunge la 5600 kmp, absorbind localitati din judetele Calarasi, Giurgiu, Dambovita si Ialomita. 2016 e anul in care granitele zonei metropolitane ar ajunge la Dunare. Functia de prefect va fi inlocuita cu aceea de Guvernator, iar numarul consilierilor regionali va fi de 105 (in loc de 55, cati sunt in prezent). De asemenea, campusurile universitare ar urma sa fie mutate in partea de nord a orasului, iar depourile RATB sa fie scoase in afara Bucurestiului. In partea de sud ar urma sa fie construit un nou aeroport.

E un proiect ambitios si tocmai de asta va ramane pe hartie multa vreme. Sa nu uitam in cat timp s-au construit pasajul Basarab si pasajul Baneasa sau cat dureaza refacerea Centrului Vechi. Totusi, o dezbatere publica pe  tema asta nu ar strica.

2 Responses to Iesim in Herastrau sau la o plimbare pe Dunare?

  1. Silvestru says:

    La cum se misca lucrurile in tara asta…ma tem ca proiectul asta va ramane pur teoretic cativa zeci de ani…

  2. Coronitza says:

    prefer sa ramanem la plimbarea in herastrau..cat priveste prelungirea ghencea zona ultracentrala asta nu suna prea rau..cine stie poate se transforma intr-un fel de dorobanti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: