Inapoi la religie

Anul acesta de Inviere a fost mai multa lume la Biserica decat in anii trecuti. Poate pentru ca atunci cand nimic nu merge, omul se intoarce mereu la religie, “Sa dea Dumnezeu sa ma insanatosesc, sa-mi gasesc un loc de munca, sa ma impac cu sotia, sa castig mai multi bani”. “Sa dea Dumnezeu sa treaca criza”.  Asa sunt crestinii de ocazie, isi amintesc de Dumnezeu doar la sarbatori mari sau atunci cand au probleme si spera in izbaviri miraculoase daca se prezinta mecanic la poarta Bisericii la 23.50, stau pana la 00.15, pupa cateva icoane, canta un “Hristos a Inviat”,  inconjoara Biserica de 3 ori, fara sa stie de ce o fac si abia asteapta sa ajunga acasa sa ciocneasca un ou, taie un cozonac, niste friptura de miel, pasca,  dupa luuungul post.

Partea buna e ca religia ne va primi mereu inapoi, indiferent cat si de cate ori ne indepartam de ea. Iertarea e valoarea ei de baza.

Hristos a inviat.

5 Responses to Inapoi la religie

 1. cozete says:

  decat sa stai de la 12 la 6 doar pentru ca asa trebuie si sa astepti sa ajungi acasa cat mai repede mai bine stai o jumate de ora cum trebuie…important e sa ai o legatura asa cum o simti tu ,decat sa mergi din 2 in 2 zile sa pupi icoane degeaba

 2. pestisorul de aur says:

  Acum, în prag de sărbătoare, îţi doresc să te bucuri, împreună cu cei dragi, de semnificaţia sfântă a acestor zile, dăruind, la rândul tău, bucurie, speranţă, nădejde şi, nu în ultimul rând, dragoste.

 3. perfect says:

  Lumina Învierii să-ţi lumineze necunoscutele cărări ale vieţii şi să-ţi umple sufletul de bucurie şi speranţă!

 4. perfect says:

  Învierea Domnului să-ţi sporească sănătatea şi belşugul, să-ţi împlinească gândurile şi speranţele. Lumina sfântă a Învierii să coboare în sufletul şi inima ta.

 5. Neica says:

  @cozete – si asta nu e valabil doar pentru biserica si icoane…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: