Cat de masochisti sunt romanii?

…politic vorbind. Pe o scara de 1 la 10 comportamentul ultimilor ani ne apropie de 8. Vom ajunge si la 10 daca in 2012 vom merge tot pe mana Baselului, implicit PDL. Si cum e vorba aceea , “nu-i da romanului cat poate sa duca”,  tragem totusi speranta ca actualul sistem de vot nu va fi modificat, lucru care ne-ar asigura cel putin ca 92 dintre actualii parlamentari PDL vor ramane fara mandat. Ca ipocrizia PDL e fara margini, o stim. Nu ar fi prima data cand ar modifica regulile in timpul jocului sau si-ar critica propriile initiative sustinute initial cu ardoare.

Vor veni probabil cu varianta “independentului”  ca premier, menit sa functioneze ca scut pentru antipatiile cetatenilor. Vor decredibiliza USL, ei fiind cei care se lupta cu criza, luand masuri in detrimentul imaginii lor politice, dar extrem de necesare, USL nefiind altceva decat o ceata de demagogi. Dupa care se vor victimiza, pe principiul celui singur impotriva tuturor,  fenomen sociologic mai putin aplicabil, fata de 2009 la prezidentiale, dar de unde se mai pot ciupi cateva voturi.

Dar  pentru ca “daca nu te-ajuti singur, nici Dumnezeu nu te-ajuta”,  asteptam totusi ca pana in 2012 sa aiba loc niste schimbari pe scena Parlamentului, in sensul unor migratii PDL pe terenul fertil  in 2012.


4 Responses to Cat de masochisti sunt romanii?

 1. Coronitza says:

  am observat ca ne place sa ne facem rau cu mana noastra, asa ca am ceva dubii cu privire la urmatoarele alegeri

 2. covrigi in coada says:

  vreau sa cred ca mai avem ceva minte si va iesi totusi usl invingatoare

 3. stash says:

  electoratul tb sa iasa la vot in 2012. fara o mobilizare masiva, ii vom lasa pe pdlashi sa faca jocurile si sa fraudeze

 4. penelopia says:

  La nivelul serviciilor secrete, procuraturii, justiţiei, etc. s-au lansat informaţii privind “riscurile” la care se vor expune foarte mulţi in cazul in care TRAIAN BASESCU si PDL vor pierde puterea. Pe aceasta linie, se va trece la masuri de promovare, cointeresare materiala, si punctual, la şantajarea celor care “nu tin aproape” din cadrul instituţiilor respective.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: